Festival istarske kuhinje
Istra je poznata po svojoj gastronomiji. Hrana i piće još su bolji kada se konzumiraju u tipičnom ambijentu, u istarskoj konobi.
Najpoznatija jela zelene Istre su istarski pršut, istarski tartufi, maneštra, boškarin, fuži, pljukanci, ravioli, njoki, žgvacet, fritaja, divlje šparoge, ombolo, kobasice i kiseli kupus, čripnja, istarska supa, fritule, kroštule.
Najpoznatija jela plave Istre su brodet, buzara, crni rižoto od sipa, jadranske lignje, srdela, list (švoji), orade, brancini, rakovice, škampi, jakovska kapica, oštrige.
Šaljemo vam objašnjenja o pojedinom jelu i konobe ili restorane koje preporučamo za njihovo kušanje po upitu i uz nadoplatu.
Ukoliko želite da vam pošaljemo detalje o pojedinom jelu te da vam preporučimo restorane ili konobe gdje to jelo možete kušati, molimo vas da uplatite iznos od 25 eura na naš bankovni račun. Sva objašnjenja šaljemo vam e-mailom po izvršenoj uplati.
Plaćanje je za Adria tourist service d.o.o., Hvarska 5, 52440 POREČ. Broj računa je: IBAN: HR6323800061110012904; BIC: ISKBHR2X. Naša banka je Istarska kreditna banka Umag d.d.